boom wandeling naaldbomen

boom wandeling naaldbomen

Deze boomwandeling over naaldbomen is op landgoed Gooilust. De wandeling is 1 kilometer lang en ik vertel hoe je hem kunt verlengen. Met 700 of met 900 meter. Vanaf de ingang tot aan het landhuis houden we links aan. Dan lopen we linksom om het landhuis heen. Als je door de bomentuin hebt gelopen sla je linksaf, volg je de weg en kom je weer uit bij de ingang.

In het begin van de 19e eeuw werden bomen en zaden uit de hele wereld in Nederland geplant en gezaaid. De bewoners van Gooilust hadden ook een bomen verzameling. In die verzameling zitten ook naaldbomen.

Veel naaldbomen zijn groen in de winter. Maar niet allemaal. Deze moerascipressen verliezen hun naalden. De herfstkleur van de naalden is prachtig roodbruin.

De bast van de kaukasusspar heeft grijzige plaatjes. Een parasolden heeft een bast die afschilftert in stroken. De bast van de slangenden heeft ribbels.

Het is een echte verzameling van naaldbomen. Naast elkaar staan de kaukasusspar, de parasolden, de reuzenlevensboom en de slangenden. En deze bomen komen oorspronkelijk allemaal uit verschillende werelddelen. De kaukasusspar uit de grens van Europa en Aziƫ. De parasolden uit Japan. De reuzenlevensboom uit Amerika. De slangenden uit Zuid Amerika.

de boomkijker kijkt

Wil je nog meer bomen zien? Ga wandelen op Gooilust want er staan er nog veel meer.