bomen wandeling Boekesteyn
Hoe kun je een boom sneller oud en dik laten lijken? In de 19e eeuw hadden ze daar een oplossing voor: zet meerdere bomen in een plantgat of zet bomen heel dicht bij elkaar. Dat was een motief in de landschapsstijl. En door dat te doen bereikten ze quasi natuurlijke taferelen. Meerdere bomen bij elkaar zetten: dat heet een boomboeket, en hier op Boekesteyn zijn boomboeketten te zien. Voor het park Boekesteijn is uitgezocht waar boomboeketten staan. Ze hebben er zeker drie gevonden.
Vanaf de overkant van het weiland kun je twee van die drie boomboeketten zien. Bij een van de boomboeketten staat een bankje onder de boom, van het andere boomboeket zijn de hele dikke stammen te zien.
Het eerste boomboeket bestaat uit een beuk en twee eiken, heel dicht op elkaar geplant. Heerlijk dramatisch, die grote stammen zo dicht bij elkaar.
Het tweede boomboeket bestaat uit meerdere esdoorns die heel erg dicht op elkaar staan. Dit is er zeker een. Dit boomboeket staat op een heuvel en dat past in de landschapsstijl. Als je onderaan de heuvel bij het hek gaat staan dan zie je het boomboeket nog beter. Dit park is aangelegd in de 19e eeuw en de landschapsstijl was toen de mode. Zo ziet dat er uit: een open weilandje, een heuveltje en een dramatische boom.
Het derde boomboeket bestaat uit twee beuken. Voor deze bomen wandeling is dit het laatste bewezen boomboeket.
In deze vlog wordt met witte letters aangegeven hoe de bomen wandeling gaat. Aan het einde is ook een kaartje te zen. De wandeling is ongeveer anderhalve kilometer en loopt over onverharde paden.
de boomkijker kijkt
Vakantie in eigen land? In Boekesteyn zijn nog veel meer bomen te zien!